Srpski studenti najavljuju masovne proteste (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 08.Okt.2014, 11:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski studenti najavljuju masovne proteste (VIDEO)

Studenti u Srbiji najvaljuju masovne proteste ako ministar prosvete Srđan Verbić do 9. oktobra ne odgovori na njihove zahteve.
Šest umesto pet ispitnih rokova, pravo na apsolventsku godinu, da prva generacija “bolonjaca” ne gubi status studenata do okončanja studija, da se ne naplaćuje prijavljivanje preko 60 bodova i da prva ispitna prijava bude besplatna.
U ministarstvu prosvete izričiti su da neće ispuniti ove zahteve. Ministar Verbić vraća se iz Albanije u četvrtak >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << kada se očekuje nastavak pregovora sa predstavnicima studentskih organizacija, koji su odlučni da u slučaju neuspeha novih pregovora izvedu 10 000 studenata na ulice i trgove univerzitetskih gradova.

 

Nastavak na NTV.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.