Srpski snajperista ubijen u akciji protiv PKK

Izvor: B92, 02.Feb.2016, 19:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Srpski snajperista ubijen u akciji protiv PKK"

Ankara -- Snajperista poreklom iz Srbije, koji se borio na strani Radničke partije Kurdistana, ubijen je na jugoistoku Turske, preneli su turski mediji.

Kako se navodi, drugi snajperista, takođe iz Srbije, uhapšen je, piše list “Vatan“.

Snajperista iz Srbije je navodno ubijen u akciji koja se dogodila 29. januara, a kako se navodi, najmanje petoro stranaca bori se na strani Kurda.

“U toku akcije identifikovani su i mnogi strani borci“, rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << turski premijer Ahmed Davutoglu, preneo je list "Harijet".

Ambasada Srbije je i ranije saopštila da te tvrdnje nisu tačne i da srpski državljani ne učestvuju u borbama.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Turske Efkan Ala opovrgao je tvrdnje pojedinih medija da Kurdska radnička partija koristi "srpske plaćenike snajperiste" i rekao kako se radi o pogrešnim informacijama.

Turska policija uhapsila je "agenta poreklom iz Srbije“ zbog sumnje da je strani špijun koji prikuplja obaveštajne podatke u Suru, navode turski mediji.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srpski sanjperista ubijen u Turskoj

Izvor: Vesti-online.com, 02.Feb.2016

Snajperista poreklom iz Srbije, koji se borio na strani Radničke partije Kurdistana, ubijen je na jugoistoku Turske, preneli su turski mediji...Kako se navodi, drugi snajperista, takođe iz Srbije, je uhapšen, piše list “Vatan“...Snajperista iz Srbije je navodno ubijen u akciji koja se dogodila...

Nastavak na Vesti-online.com...

TURSKI MEDIJI POKUŠAVAJU DA ZATAŠKAJU LAŽI: Objavili da je navodni srpski snajperista ubijen

Izvor: Kurir, 02.Feb.2016

ANKARA - Snajperista poreklom iz Srbije, koji se borio na strani Radničke partije Kurdistana, ubijen je na jugoistoku Turske, preneli su turski mediji. Kako se navodi, drugi snajperista, takođe iz Srbije, je uhapšen, piše list “Vatan“. S druge strane, ministar unutrašnjih poslova Republike Turske...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.