Srpski predstavnici na festivalu Swedstage 2018.

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Okt.2018, 09:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski predstavnici na festivalu Swedstage 2018.

Šef produkcije i međunarodne saradnje Narodnog pozorišta u Beogradu Milorad Jovanović, Ljudmila Stratimirović, umetnički direktor Kulturnog centra Grad i profesor Instituta za umetničku igru i umetnički direktor Belefa Aleksandar Ilić učestvovali su festivalu SWEDSTAGE u Stokholmu.

Festival je održan od 21. do 24. oktobra i to treći put za redom a organizuju ga AŠITEJ Švedska (nacionalni teatar) i Scensvrige.

Tokom trodnevnog programa producenti, umetnički >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << direktori i selektori festival koji su bili gosti SWEDSTAGE imali su priliku da pogledaju 12 selektovanih predstava koje su izvedene u najpoznatijim teatrima za dramu i scensku umetnost, navodi se u saopštenju švedske ambasade u Beogradu na čiji su predlog srpski predstavnici i boravili u Stokholmu.

Njih je primio i ambasador Srbije u Švedskoj Dragan Momčilović.

AŠITEJ Švedska je nacionalni centar koji se nalazi u više od 90. zemalja širom sveta s interesovanjem i unapređiavanjem umetnosti za decu i omladinu. Ova oraganizacije aktivno deluje na širenju znanja švedske izvođačke umetnosti.

Scensverige švedski ITI je forum za saradnju i umrežavanje šveske izvođačke umetnosti.

Ova organizacija ima za cilj promovisanje švedske darame na međunarodnom nivou. U okviru Scensverige organizuje se najveći nacionalni festival - Švedski bijenale za scensku umetnost u okviru koga se pored izvođenja najboljih švedskih predstava održavaju master calševi, radionice, produkcije i predstavljanje umetnika.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.