Srpski policajci u OEBS-ovoj misiji

Izvor: S media, 13.Avg.2010, 22:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski policajci u OEBS-ovoj misiji

Švajcarski diplomata Markus Miler predvodiće policijsku misiju Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju u Kirgistanu, u kojoj će biti i 10 pripadnika iz Srbije, saopštio je danas OEBS u Beču.

Pripadnici nenaoružane misije, u kojoj će biti 52 osobe, treba da podrže lokalne organe bezbednosti posebno na jugu zemlje, gde je došlo do etnički motivisanih nemira, kako bi se ponovo uspostavila klima poverenja.

U toj misiji će, izmedju ostalih, biti 15 predstavnika >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << iz Turske, sedam iz Rusije i po tri policajaca iz Letonije, Bugarske i Slovačke.

Miler je prethodno bio šef centra OEBS-a u Biškeku, a nova policijska misija, koja će najverovatnije početi rad početkom septembra, ima mandat na četiri meseca.

U Kirgiziji je u sredu više stotina mladih protestovalo protiv najavljenog dolaska policijske misije OEBS-a.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srpski policajci u misiji OEBS u Kirgistanu

Izvor: Mondo, 13.Avg.2010

Švajcarski diplomata Markus Miler predvodiće policijsku misiju Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju u Kirgistanu, u kojoj će biti i 10 pripadnika iz Srbije.

Nastavak na Mondo...

Srbija šalje policajce u Kirgistan

Izvor: Vesti-online.com, 13.Avg.2010

Švajcarski diplomata Markus Miler predvodiće policijsku misiju Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) u Kirgistanu, u kojoj će biti i 10 pripadnika iz Srbije, saopštio je danas OEBS u Beču...Pripadnici nenaoružane misije, u kojoj će biti 52 osobe, treba da podrže lokalne organe...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.