Srpski parlamentarci s nemačkim poslanikom Nojem

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Feb.2020, 18:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski parlamentarci s nemačkim poslanikom Nojem

Članovi parlamentarnih Odbora za odbranu i unutrašnje poslove i Odbora za spoljne poslove sastali su se danas u Domu Narodne skupštine Srbije s poslanikom nemačkog Bundestaga Aleksanderom Nojem iz stranke Levica (Di Linke).

Kako je saopšteno iz parlamenta, zamenica predsednika Odbora za spoljne poslove Dubravka Filipovski istakla je da Srbija i Nemačka imaju dobre političke odnose i ukazala na važnost otvorenog dijaloga dveju zemalja.

Ona je naglasila da je prvi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << spoljnopolitički cilj članstvo u Evropskoj uniji, a pored toga regionalna saradnja i stabilnost, nastavak dijaloga Beograda i Prištine, vojna neutralnost, kao i saradnja s velikim silama, ali i sa svim zemljama sveta.

Poslanica Gordana Čomić istakla je da su reforme u sektoru odbrane tekle veoma sporo kroz sve koalicione vlade do sada, ali da je napredak ipak ostvaren uz zajedničke napore ljudi unutar sistema.

Prema njenim rečima, iako predstavlja izuzetno oštru opoziciju i kritičarku različitih poteza vlasti, ona će podržati predloge koji su u interesu Srbije i građana, i kao dobru praksu navela migrantsku politiku Vlade, koja je problem migranata tretirala sa stanovišta ljudskih prava.

Aleksander Noj izrazio je zahvalnost članovima odbora na praćenju njegovih aktivnosti, koje uključuju i podršku Srbiji u nemačkom parlamentu. Osvrnuvši se na svoj višegodišnji boravak na Kosovu i Metohiji, on je poručio da je bio očevidac mnogih događaja koji su u suprotnosti s Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN.

"Razumem da su evropske integracije primaran interes Srbije, ali smatram jednako važnim napore Srbije da očuva svoju vojnu neutralnost. Verujem da je politika vojne neutralnosti zahtevna, ali sam uveren da je dugoročno isplativija varijanta", zaključio je Noj, navodi se u saopštenju iz Skupštine Srbije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Poslanici Skupštine Srbije razgovarali sa nemačkim poslanikom Aleksandrom Nojem

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Feb.2020

Članovi Odbora Skupštine Srbije za odbranu i unutrašnje poslove i Odbora za spoljne poslove razgovarali su danas u Beogradu sa poslanikom nemačkog Bundestaga Aleksanderom Nojem o odnosima Nemačke i Srbije, političkim prioritetima zemlje i drugim temama, saopšteno je iz Skupštine Srbije...Zamenica...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.