Srpski masoni otvaraju svoj univerzitet

Izvor: S media, 30.Jun.2012, 23:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski masoni otvaraju svoj univerzitet

Na Godišnjoj skupštini Ujedinjenih velikih loža Srbije (UVLS) u Beogradu, 400 delegata dalo je saglasnost za izgradnju prvog masonskog univerziteta i za pokretanje procesa ujedinjavanja srpske masonerije.

Masoni izabrali velikog majstora i nazdravili Tomislavu Nikoliću

Srbija okupila masone: Tajni obred u hramu "Posejdon" (VIDEO)

Bitka za tron srpskih masona

Planirano je da u Beogradu naredne godine sa radom, u iznajmljenim prostorijama, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << počne Akademija umetnosti, a da se do 2017. izgradi masonski univerzitet sa internatom. Biće to jedina javna institucija bratstva slobodnih zidara na Balkanu i po mnogo čemu jedinstvena u svetu.

- Shvatili smo da su slabosti u obrazovanju glavni uzrok za razjedinjenost srpske masonerije. Želimo da što kvalitetnije obrazujemo mlade ljude i ostvarimo proces unifikacije srpske masonerije - objašnjava Vladimir Marković, veliki majstor UVLS.

Po njegovom shvatanju, suština masonerije je kraljevska umetnost stvaranja, dobrota i humanost. Pravi masoni su dobri ljudi sa vrlinama, kaže Marković, i kao primer navodi pisca Milorada Pavić, koji je bio „divan i plemenit brat“.

(Novosti)

Foto: Video capture Infobiro

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Slobodni zidari pokreću univerzitet

Izvor: Večernje novosti, 01.Jul.2012, 00:00

Skupština Ujedinjenih velikih loža Srbije dala inicijativu za objedinjavanje naše masonerije. U okviru masonskog centra u Beogradu hram i akademija umetnosti

Nastavak na Večernje novosti...

Srpski masoni otvaraju univerzitet

Izvor: Vesti-online.com, 01.Jul.2012

Na Godišnjoj skupštini Ujedinjenih velikih loža Srbije (UVLS) u Beogradu, 400 delegata dalo je saglasnost za izgradnju prvog masonskog univerziteta i za pokretanje procesa ujedinjavanja srpske masonerije, saznaju beogradski mediji...- Dogovorili smo se da jedna od naših misija, koja će doprineti...

Nastavak na Vesti-online.com...

Otvara se masonski univerzitet u Srbiji!

Izvor: Telegraf.rs, 01.Jul.2012

Delegati Ujedinjenih velikih loža Srbije odlučili su da počnu izgradnju univerziteta, koji će do 2017. godine imati i internat. Ciljevi su podizanje kvaliteta obrazovanja i sprečavanje "odliva mozgova"

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.