Srpski gimnastičari na Prvenstvu Evrope u Minhenu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Avg.2022, 16:56

Srpski gimnastičari na Prvenstvu Evrope u Minhenu

Naša muška reprezentacija u gimnastici će učestvovati na Prvenstvu Evrope koje će od 15. do 22. avgusta biti održano u Minhenu.

Na evropskom šampionatu u Nemačkoj boje naše zemlje će braniti dvojica gimnastičara, Petar Vefić u višeboju i Ivan Dejanović na vratilu. U susret evropskom šampionatu naši reprezentativci učestvovali su na tri Svetska kupa i na Mediteranskim igrama u Alžiru. Iskustva sa tih međunarodnih takmičenja biće od velike važnosti pred okršaje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sa najboljim gimnastičarima Starog kontinenta.

Do evropskog šampionata u Minhenu, naši reprezentativci imali su opsežne pripreme u Sokolskom domu u Novom Sadu.

"Zadovoljan sam odrađenim pripremama u Novom Sadu. Momci su žestoko radili i verujem da će se na Evropskom šampionatu pokazati u najboljem svetlu. Lično bih bio zadovoljan da Vefić obezbedi plasman koji ga vodi na predstojeće Svetsko prvenstvo, a Dejanović da bude blizu finala i ili da uđe u finale" – ističe selektor naše muške gimnastičke reprezentacije Vladimir Drakulić.

Ivan Dejanović je na tri prethodna Svetska kupa sva tri puta bio u samoj završnici takmičenja što je dobar znak pred nadmetanja u Minhenu.

"Spreman sam kao nikada do sada. Forma mi je na najboljem mogućem nivou. Uradiću najbolje šta znam i umem. Shodno svemu tome očekujem i dobre rezultate – sa velikim optimizmom odlazi u Minhen naš reprezentativac na vratilu Ivan Dejanović.

Njegovog reprezentativnog druga Petra Vefića u prethodnom periodu pratili su neplanirani pehovi i povrede.

"Nadam se najboljem izdanju na Evropskom šampionatu. Vredno smo radili na pripremama u Sokolskom domu u Novom Sadu koji nam je omogućio odlične uslove od smeštaja, ishrane i sale za treninge. Na prethodnim takmičenjima su me pratile povrde i razni pehovi. Mislim da je to sada sve iza mene i zbog toga verujem da ću ostvariti željene rezultate, pre svega plasman koji će me odvesti na predstojeće Svetsko prvenstvo" - dodaje naša uzdanica u višeboju Petar Vefić.

Dodajmo i to, da naše gimnastičare u septembru očekuju i dva Svetska kupa, u Zomboteliu i Mersinu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.