Srpski Votergejt – Vučić šokiran lažima

Izvor: RTS, 06.Nov.2012, 20:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski Votergejt – Vučić šokiran lažima

Postoje ozbiljne sumnje da je SBPOK, bez znanja pretpostavljenih, uzimao listinge političara, saznaje RTS. U "Telekomu" ne postoji registrovan zahtev UKP-a za uzimanje listinga telefonskih razgovora Aleksandra Vučića. Premijer Ivica Dačić: Istraga je u toku. Aleksandar Vučić: Šokiran sam lažima koje pojedini predstavnici MUP-a i Vlade plasiraju u nekim medijima.

Sektor unutrašnje kontrole, koji učestvuje u istrazi afere s prisluškivanjem, stiglo je obaveštenje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << iz "Telekoma" da ne postoji registrovan zahtev načelnika Uprave kriminalističke policije (UKP) za uzimanje listinga telefonskih razgovora Aleksandra Vučića, saznaje RTS u MUP-u. Sektor nastavlja da proverava organizacione jedinice policije, potvrđeno je RTS-u.

Osim njih, kako saznajemo, i prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić prikuplja od BIA, MUP-a i drugih bezbednosnih službi sve podatke o prisluškivanjima i uzimanju listinga državnih funkcionera u prethodnom periodu.

RTS saznaje da postoje ozbiljne sumnje da je Služba za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK), bez znanja pretpostavljenih, uzimala listinge političara. Kako RTS saznaje od izvora u Vladi i policiji, sumnja se da je SBPOK uzimao listinge preko Odeljenja za visokotehnološki kriminal koristeći činjenicu da ovo odeljenje to može da uradi, u izuzetnim situacijama, bez traženja ikakvih dozvola nadređenih u UKP-u.

I dok premijer i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić kaže da je istraga u toku, potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić saopštava da je šokiran lažima koje pojedini predstavnici MUP-a i Vlade plasiraju u nekim medijima.

Najavljuje da će, najkasnije do kraja nedelje, javnosti izneti podatke o načinu na koji su prisluškivani političari i ko je i kakvu ulogu imao u tom sistemu.

Dok javnost čeka detalje od potpredsednika Vlade, premijer poručuje iz Rima da će istraga pokazati da li je bilo zahteva za uzimanje listinga telefonskih razgovora Aleksandra Vučića.

"O tome vodi istragu i služba Unutrašnje kontrole i Sektor unutrašnje kontrole u MUP-u. Za sada nemam informaciju. Znači, nisam informisan da li su te istrage završene i, u svakom slučaju, kada se vratim u zemlju videću dokle je sve to stiglo", kaže premijer i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Načelnik Uprave kriminalističke policije Rodoljub Milović, koga su pojedini mediji označili kao osobu koja je, navodno, potpisala dokument za pribavljanje listinga, izjavio je Novostima da je posvećen radu u antikorupcijskom timu i da je deo ekipe koja danonoćno radi na rasvetljavanju više od 30 afera, koje su prethodnih godina potresale zemlju.

"Ovo što se dešava je junački napad s leđa. Zar iko veruje da sam prisluškivao predsednika Tomislava Nikolića i prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića, čijim poštenjem i hrabrošću se ponosim. Opušten sam i okružen poštenim ljudima u radnoj grupi. Svi verujemo Nikolićevoj i Vučićevoj ideji za pošteniju Srbiju. Ovo je šansa svih nas i naše dece, a sve što se prethodnih dana dešavalo je 'junački' napad s leđa", kaže Milović.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić prošle nedelje, gostujući u emisijama RTS-a, rekli su da ih neko prisluškuje. Vučić je kasnije izjavio da je cilj prisluškivanja bilo i praćenje njihovog kretanja.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.