Srpske institucije na KiM su ilegalne

Izvor: Vesti-online.com, 14.Maj.2011, 20:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Srpske institucije na KiM su ilegalne"

Ministar inostranih poslova samoproklamovavne republike Kosovo Enver Hodžaj poručio je u Njujorku na sastanku sa generalnim sekretarom UN Ban Ki Munom da je cilj KiM učlanjenje u tu međunarodnu organizaciju, saopštilo je danas ovo ministarstvo.

Kosmetski ministar i generalni sekretar UN su, kako je navedeno u saopštenju kosovskog MIP-a, razgovarali o mogućnostima za učlanjenje Republike Kosovo u međunarodne političke, finansijske, kulturne i sportske organizacije. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<

Hodžaj je, prema saopštenju, na sastanku potencirao i pitanje severa Kosova ukazujući da na tom prostoru "postoji potreba za vladavinom zakona" i da su srpske "paralerne institucije ilegalne".

"Paralelne institucije Srbije koje nastavljaju svoje aktivnosti u nekim delovima Kosova uprkos odlukama Saveta bezbednosti su ilegalne" rekao je Hodžaj na sastanku sa Ban Ki Munom.

Ban Ki Mun je, kako je navedeno, češtitao kosovskom ministru na "napretku na Kosovu tokom poslednjih godina". "Podržavam pozitivne događaje na Kosovu" rekao je Ban Ki Mun prema saopštenju MIP-a samoproglašene republike Kosovo.

U saopštenju je navedeno i da je kosovski ministar informisao generalnog sekretara UN o "uspesima u izgradnji države Kosovo".

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.