Srpske bajkerke preuzele međunarodnu moto-štafetu

Izvor: RTS, 05.Apr.2019, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpske bajkerke preuzele međunarodnu moto-štafetu

Međunarodna ženska moto-štafeta, kojom učesnice skreću pažnju na važnost preventivnih pregleda u borbi protiv raka, danas prolazi Srbijom. Bajkerke su štafetu preuzele od koleginica iz Makedonije na graničnom prelazu Preševo.
Roze marame oko ruke, simbol borbe protiv raka. Pored humane poruke, šalju i poruku o bezbednosti u saobraćaju, značaju poštovanja pravila, ograničenja brzine i zaštitne >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << opreme.

"Naš cilj, mi smo ga i promovisale i prihvatile su ga druge žene u svetu, da se ova vožnja posveti ženama koje boluju od raka i koje se bore protiv raka, da skrenemo pažnju na važnost prevencije", kaže Silvana Novaković iz Banatskog Novog Sela.
"Prvenstveno oprema, kacige, to je ono što je najbitnije, bezbednost je najvažnija od svega", navodi Svetlana Tokić, iz Valjeva.
Štafeta je krenula 27. februara iz Škotske, a Kolet Eleg iz Australije je sa njom od početka. Dobije saputnice u svakoj zemlji, neke ostaju uz nju i štafetu na putovanju kroz dve-tri zemlje, neke i duže.
"Vozim 37 dana, i ovo mi je šesnaesta zemlja", rekla je Kolet. "Planiram da završim februara sledeće godine, svuda nas ljudi lepo dočekuju, ljubazni su, i uslovi za vožnju su dobri."
"Holanđanka sam, živim u Srbiji, u Novim Banovcima", predstavila se Josa Ngerding. "I ja sam uvek htela da vozim preko celog Balkana, i ova štafeta mi je dala motivacija za to."
Na svom putu obilaze i znamenitosti, u Srbiji obilaze Niš, Beograd, sutra i Vojvodinu, a na graničnom prelazu Horgoš štafetu će predati Mađaricama.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prva međunarodna ženska moto štafeta stigla u Niš sa bajkerkama

Izvor: Megafon.co, 05.Apr.2019

Prva međunarodna ženska moto štafeta stigla je i u Niš. Dovezlo je više od 25 bajkerki iz Srbije i sveta. Preuzele su je od makedonskih “koleginica”, a predaju je Mađaricama.. “Motor nije muška stvar. Mi smo, žene, po prirodi malo anksioznije, pa se možda malo teže odvažimo da se bavimo...

Nastavak na Megafon.co...

Gas odvrću protiv kancera: Zašto bajkerke iz Srbije voze sa roze maramama

Izvor: B92, 06.Apr.2019, 14:46

Čak 18.000 žena širom sveta vozi štafetu da bi skrenule pažnju na žene u saobraćaju. Srpske bajkerke imaju poseban razlog - gas daju za prevenciju kancera...Plato ispred Hrama svetog Save u Beogradu bio je pun motora i bajkerki...Među njima su bile i Bo Bajkerka i Saki Kavasaki. Ovo su, naravno,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.