Srpska pamet: Kad raspali morava, trava ne raste

Izvor: Mondo, 30.Jan.2015, 19:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpska pamet: Kad raspali "morava", trava ne raste

Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da je na vojnom poligonu u Nikincima izvršeno lansiranje raketa novog domaćeg raketnog sistema morava.

Foto: Fonet/Ministarstvo odbrane Srbije

Kako se navodi, predstavljanju samohodnog višecevnog lansera raketa u Centru za ispitivanje naoružanja i vojne opreme Tehničkog opitnog centra, prisustvovali su ministar odbrane Bratislav Gašić i zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije Jovica Draganić koji su putem video-bima >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u realnom vremenu pratili lansiranje raketa.



Dodaje se da da je direktor Vojnotehničkog instituta Zoran Rajić, koji je predstavio karakteristike novog sredstva, istakao da je reč o proizvodu "srpske pameti" i domaće industrije.

"Lanser raketa samohodni višecevni modularni (LRSVM) 'morava' sa dva različita lansirna modula 'oganj' i 'grad', bio je postavljen na vatrenom položaju poligona Plasman 'B', na rastojanju od 10.500 metara od cilja. Prvo gađanje izvedeno je sa pet raketa 122 mm 'grad' jedinačnom paljbom, a drugo sa jedanaest raketa 128 mm M77 'oganj', koje su ispaljene u rafalu", piše u saopštenju.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.