Srpska opozicija o događajima u Banjaluci

Izvor: RTS, 26.Dec.2018, 17:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpska opozicija o događajima u Banjaluci

Jedan od lidera opozicionog Saveza za Srbiju (SzS) Dragan Đilas rekao je povodom hapšenja Davora Dragičevića u Banjaluci, koji protestuje zbog nerazjašnjenih okolnosti smrti njegovog sina Davida Dragičevića, da je to hapšenje sramotan akt i da je vlast Republike Srpske dužna da otkrije krivce i dozvoli građanima da mirno i nenasilno protestuju.
"Ne postoji veća tragedija od gubitka deteta. Zato >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je hapšenje roditelja Davora Dragičevića i poslanika u Banjaluci sramotan akt. Vlast RS je dužna da otkrije krivce i dozvoli građanima da mirno i nenasilno protestuju", napisao je Đilas na društvenoj mreži Tviter.

Povodom hapšenja Dragičevića oglasio se i predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak, koji je rekao da sa "nevericom i gađenjem posmatra slike represije i terora" iz Banjaluke i ocenio da je to poslednja faza, kako je istakao, "kriminalnog režima" Milorada Dodika.
"Ceo civilizovani svet je zgrožen slikama brutalnog hapšenja roditelja koji traže istinu o svom zverski ubijenom detetu. Slika uplakane majke koja drži sliku ubijenog sina, koju silom odvodi policija, čiji vrh je ozbiljno osumnjičen za ubistvo Davida Dragičevića, ostaće upamćena u istoriji beščašća ovih prostora", naveo je Čanak u saopštenju upućenom medijima, a preneo N1.
On je pozvao zapadne zemlje okupljene u Veću za implementaciju mira (PIK), kao garanta poretka u Bosni i Hercegovini, da ne posmatraju nemo dogadjaje u Banja Luci.
"Pitamo predstavnike naprednjačke vlasti, ali i opozicionog Saveza za Srbiju, da li će i kada reagovati zbog hapšenja Srba u Banjaluci i terora nad mirnim građanima? Hapšenja, batinanja i represija nad ljudima u Banjaluci je daleko strašnije od bilo čega što smo videli poslednjih godina u regionu, kada su predstavnici i vlasti i opozicije dizali tenziju zbog, navodno, ugroženih prava Srba", kazao je Čanak.
Događaje i proteste u Banjaluci komentarisao je i bivssi predsednik Srbije Boris Tadić, koji je istakao da "niko kome je stalo do njegove zemlje ovo ne radi". Primena policijske sile u Banja Luci je katastrofalna po kredibilitet Republike Srpske, rekao je Tadić.
"Policija umesto da razreši tragediju Davida Dragičevića, hapsi njegove roditelje", zaključio je Tadić.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Na reagovanje dela srpske opozicije o događajima u Banjaluci, Dodik odgovara: Lešinarenje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Dec.2018

Jedan od lidera opozicionog Saveza za Srbiju (SzS) Dragan Đilas kazao je povodom hapšenja Davora Dragičevića u Banjaluci, koji protestuje zbog nerazjašnjenih okolnosti smrti njegovog sina Davida Dragičevića, da je to hapšenje sramotan akt i da je vlast Republike Srpske dužna da otkrije krivce...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.