Srpska lista osvojila najviše opština

Izvor: B92, 14.Nov.2021, 21:19

Srpska lista osvojila najviše opština

Srpska lista imaće najveći broj gradonačelnika od svih stranaka na tzv. Kosovu, nakon još jednog osvojenog mesta u drugom krugu lokalnih izbora u Klokotu.

U prvom krugu izbora SL je osvojila devet mesta, što je u konačnom zbiru 10 mandata gradonačelnika, što je rezultat koji nema nijedna druga stranka na Kosovu.

Na drugom mestu, prema preliminarnim rezultatima koje je objavio CIK, nalazi se Demokratska Partija Kosova sa ukupno devet osvojenih mandata,, od čega >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je četiri osvojila u prvom, a pet u drugom krugu.

Slede Demokratski savez Kosova sa sedam, Alijansa za budućnost Kosova sa pet i Pokret Samoopredeljenje koje će imati gradonačelnike u četiri opštine na Kosovu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kandidat Srpske liste pobedio u Klokotu, u Prištini DSK proglasio pobedu

Izvor: N1 televizija, 14.Nov.2021

Kandidat Srpske liste Vladan Bogdanović novi je gradonačelnik Klokota, opštine sa većinskim srpskim stanovništvom, pokazuju prvi nekompletni rezultati Centralne izborne komisije. Demokratski savez Kosova (DSK) proglasio je pobedu svog kandidata Preparim Rame za gradonačelnika Prištine.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.