Srpska lista osudila provokaciju u Kolkotu

Izvor: B92, 29.Avg.2019, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpska lista osudila provokaciju u Kolkotu

Kosovska Mitrovica -- Srpska lista osudila je najnoviju provokaciju u Klokotu kada je crnim sprejom uništen deo na natpisu opštine.

Srpska lista je pozvala nadležne na hitnu reakciju, uz ocenu da su provokacije prema Srbima na KiM sve su češće, te da su deo antisrpske kampanje albanskih političkih lidera iz Prištine.

SL podseća na prethodne incidente - pokušaj falsifikovanja i otimanja srpske kulturne baštine u Novom Brdu, neosnovano hapšenja novinarke “Jedinstva”, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << provokacije u opštini Štrpce kada su vandali uništavali ćirilične table sa natpisom opštine, kao i u opštini Klokot, te na putu Klokot-Požaranje.

Za ovaj poslednji incident kažžu da je klasičan primer etničke netrpeljivosti prema srpskom narodu koji želi u miru da živi i radi na svojim imanjima, zbog čega SL zahteva najhitniju reakciju nadležnih institucija i međunarodnih organizacija koje, kako primećuju, upadljivo ćute i ne reaguju na ove napade.

S druge strane, Srpska lista poziva građane na uzdržanost.

"Mi znamo i ko smo i šta smo, kao i da smo svoji na svome, a to nikakvi napadi, zastrašivanja i falsifikati ne mogu da promene", poručuju iz Srpske liste.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.