Srpska lista: Predugo traje ćutanje međunarodne zajednice

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Okt.2019, 15:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpska lista: Predugo traje ćutanje međunarodne zajednice

Srpska lista smatra da predugo traje ćutanje međunarodnih predstavnika na seriju zapaljivih izjava iz Prištine, koje izazivaju zabrinutost kod svih građana, posebno Srba na Кosovu.

Kako je navedeno u saopštenju, "srpski narod na Кosovu i Srpska lista nikada neće dozvoliti realizaciju antisrpskih, protivzakonitih i opasnih namera Prištine i prizivanje ratnih sukoba, već ćemo zajedno sa našim građanima pružiti najodlučniji otpor ovakvim aktivnostima u cilju zaštite >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << prava i interesa srpskog naroda".

Srpska lista zahteva od Evropske unije, SAD, UNMIК, КFOR, Кvinte, ali i svih ostalih međunarodnih aktera da najhitnije i najoštrije osude izjave Aljbina Кurtija, "kojima najavljuje protivpravno i nasilno otimanje Trepče i ujedinjenje Severne i Južne Mitrovice, čime se najdirektnije prizivaju ratnih sukobi sa nesagledivim posledicama po mir na Кosovu, ali i celom zapadnom Balkanu".

U saopštenju je ocenjeno da je namera da se silom realizuju velikoalbanske ideje kojima Кurti teži - najgora u moru protivzakonitih inicijativa i predloga i ukoliko se međunarodna zajednica na njih ogluši danas, možda će, kako je navela Srpska lista, za pozive na mir za par nedelja biti kasno.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.