Sretenjski turnir u šahu Dorćolijade 15. februara

Izvor: Danas, 14.Feb.2019, 09:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sretenjski turnir u šahu Dorćolijade 15. februara

Beogradski pokret trećeg doba "Dorćolijada" povodom Dana državnosti Srbije i u znak sećanja na Sretenje 15. Februara 1804. godine kada je u Orašcu počeo Prvi srpski ustanak, ali i na isti dan 1835. godine, kada je proglašen prvi srpski Ustav, organizuje četvrti sretenjski međugeneracijski šah turnir. Članak Sretenjski turnir u šahu Dorćolijade 15. februara se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.
Pogledaj vesti o: Dan državnosti Srbije

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počasna artiljerijska paljba povodom Dana državnosti danas u 16 časova

Izvor: Danas, 14.Feb.2019

Povodom obeležavanja 15. februara – Dana državnosti Srbije, pripadnici Garde Vojske Srbije izvršiće danas u 16 časova, počasnu paljbu sa Savskog platoa na Kalemegdanu, ispaljivanjem 10 plotuna iz šest artiljerijskih oruđa, saopštilo je Ministarstvo odbrane. Članak Počasna artiljerijska paljba...

Nastavak na Danas...

U Čikagu obeležen Dan državnosti Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Feb.2019

U Generalnom konzulatu Srbije u Čikagu održan je prijem povodom Sretenja, Dana državnosti i ustavnosti Republike Srbije, ustanovljen na dan kada je 15. februara 1804. počeo Prvi srpski ustanak, a 1935. donet prvi ustav zemlje..."Veoma cenimo podršku Vlade SAD i američkog naroda Srbiji, posebno...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Na protestu u Vranju sutra poslanica Maja Videnović i novinar Radoman Irić

Izvor: Danas, 14.Feb.2019

U petak 15. februara od 18 sati u Vranju će biti održan četvrti skup 1 od 5miliona, na kome će govoriti narodna poslanica Maja Videnović i novinar Radoman Irić. Članak Na protestu u Vranju sutra poslanica Maja Videnović i novinar Radoman Irić se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

USTANAK, PA USTAV ZA PONOS Srbija danas slavi Sretenje, datum koji je dva puta obeležio njenu istoriju

Izvor: Blic, 15.Feb.2019, 07:54

Srbija danas slavi Sretenje - dan državnosti koja je baš 15. februara oblikovana na dva načina - Prvim srpskim ustankom 1804. godine i prvim Ustavom Knjaževstva Srbije 1835. godine, tada jednim od najdemokratskijih u Evropi.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.