Sremski gradovi idealni za ulaganja

Izvor: RTS, 07.Mar.2012, 18:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sremski gradovi idealni za ulaganja

Gradovima i regionima koji su, po oceni "Fajnenšel tajmsa" proglašeni idealnim mestima za strana ulaganja, uručena priznanja u Kanu. Među prvih deset su i dva grada iz Srema, Inđija i Sremska Mitrovica. Vojvodina proglašena za četvrti region u Evropi.

U Kanu je održana dodela priznanja gradovima i regionima sa teritorije Evrope koji su, po oceni "Fajnenšel tajmsa", proglašeni idealnim mestima za strana ulaganja. Inđija i Sremska Mitrovica našli su se među prvih deset.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
U konkurenciji 110 evropskih regiona Vojvodina je, po oceni stručnjaka ovog časopisa, zauzela visoko četvrto mesto. Inđija je, u okviru takmičenja "Grad budućnosti 2012-2013", drugoplasirana u konkurenciji najpoželjijih evropskih destinacija za investitore.

Predsednik opštine Inđija Goran Ješić kaže da se, od 2008. godine, kada je Inđija prvi put, po oceni "Fajnenšel tajmsa" nagrađena, broj onih koji su uložili svoj kapital u ovu opštinu višestruko uvećao:

"Oni koji su  već tu zadovoljni pruženim uslovima sada planiraju da svoju proizvodnju prošire, a najbolji dokaz za to je nemački Henkel koji tu gradi još jednu svoju fabriku. To je najbolji dokaz da možemo da budemo ozbiljna konkurencija gradovima u EU."

Trećeplasirana je Sremska Mitrovica, čiji je gradonačelnik Bransilav Nedimović danas izrazio zadovoljstvo što je, u ime lokalne samouprave, primio ovu nagradu.

"U Pokrajini Vojvodina trenutno posluje preko 180 investitora iz Evrope, a ovo je poziv i drugima da ulažu u Vojvodinu", poručio je predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić.

On je dodao da su nagrade najbolja preporuka prestižnog ekonomskog lista za lokacije gde treba ulagati, ali da to nije dovoljno, kao i da je neophodno da gradovi nastave da ulažu u infrastrukturu i stvaraju još bolje uslove za poslovanje, jer samo tako mogu nadati novim investitorima u budućnosti.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.