Sremski Karlovci: Hana menja školu?

Izvor: Press, 23.Feb.2015, 11:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sremski Karlovci: Hana menja školu?

Posle povratka učenice sremsko-karlovačke gimnazije na nastavu. Otac najavio da bi ćerku možda ispisao iz gimnazije
Prinudno, gotovo dvomesečno odsustvo sa nastave Hane Fa, učenice prvog razreda Karlovačke gimnazije, završeno je. Ona se vratila u školsku klupu rešenjem pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, koje je poništilo odluku Nastavničkog veća i Školskog odbora o njenom izbacivanju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << zbog postavljanja fotografija nekolicine profesora na “Instagramu”.
Devojčica je prošle srede, prvog radnog dana posle praznika, krenula u školu, čemu su se obradovali drugovi i drugarice, i neki profesori. Hana je svaki dan na časovima i trudi se da nadoknadi propušteno, ali je i pored toga neizvesno, hoće li nastaviti školovanje u ovoj gimnaziji.
- Razmišljamo da je ispišemo i premestimo u neku drugu školu - kaže njen otac Josip Fa. - Razgovarali smo sa direktorkom, koja nam je saopštila da će Nastavničko veće upoznati sa rešenjem pokrajinskog sekreterijata za obrazovanje. Nije mi jasno zbog čega sada opet takva procedura, kada je školi naloženo da se moje dete vrati u školu. Ne znam šta će biti, ukoliko Nastavničko veće ponovo odluči da je udalji iz škole.

U najstarijoj srpskoj gimnaziji je, kako nam je rečeno, odluka Nastavničkog veća biti saopštena danas. Učenica prvog razreda je iz škole izbačena oktobra prošle godine, a odluku koju je donelo Nastavničko veće, potvrdio je i Školski odbor.
Pokrajinska prosvetna inspekcija je početkom ove godine naložila da se učenica vrati u školsku klupu, ali pošto se to nije dogodilo, obavljen je još jedan inspekcijski nadzor, posle čega je usledilo rešenje u kome se navodi da se poništava odluka Nastavničkog veća i Školskog odbora o njenom izbacivanju i da se nalaže da se učenica vrati na nastavu. Osim toga, gimnazija će morati da protiv Hane Fa povede vaspitno-disciplinski postupak.
U postavljanju fotografija profesora i njihovom komentarisanju na “Instagramu”, pored Hane, učestvovalo je još nekoliko učenika i oni su kažnjeni smanjenjem ocene iz vladanja. Hana je, po rečima njenog oca, samoinicijativno otišla kod direktorke, priznala šta je uradila i uputila izvinjenje.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.