Izvor: Vesti-online.com, 10.Dec.2014, 00:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sremska Mitrovica dobija sigurnu kuću

Sremska Mitrovici će uskoro dobiti svoju prvu sigurnu kuću za žrtve porodičnog nasilja. Gradonačelnik Sremske Mitrovice Branislav Nedimović i predsednik Upravnog odbora Fonda B92 Veran Matić potpisali su ugovor o njenoj izgradnji, a potom su postavili kamen temeljac.

Važnost izgradnje sigurne kuće u Sremu je neosporna s obzirom na to da podaci Centra za socijalni rad upućuju na porast porodičnog nasilja u poslednjih godinu dana, prenose mediji u Srbiji.

Sigurna >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << kuća trebalo bi da bude izgrađena u prvoj polovini sledeće godine. Njena izgradnja finansira se sredstvima oportuniteta Osnovnog javnog tužilaštva u Sremskoj Mitrovici koja iznose 14,2 miliona dinara (oko 118.000 evra). Biće veličine 300 metara kvadratnih i imaće smještajni kapacitet za 20 štićenica.

Izgradnjom sigurne kuće u Sremskoj Mitrovici područje Srema postaje peti okrug u Vojvodini koji ima ovakvu vrstu objekta.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.