Sredstva za najnerazvijenije neće biti umanjena

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Dec.2010, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sredstva za najnerazvijenije neće biti umanjena

ŠID -

Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Milan Marković izjavio je danas da očekuje da transferna sredstva za najnerazvijenije lokalne samouprave naredne godine neće biti umanjena i da će biti u skladu sa parametrima koji su dati u Zakonu o finansiranju lokalne samouprave.

Marković je, međutim, izrazio bojazan da će za ostale lokalne samouprave i u narednoj godini biti umanjen deo transfera, ali ne u meri koliko je bilo ove godine.

Ministar je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nakon uručivanja ključeva sanitetskog vozila Domu zdravlja Šid rekao da je godina na izmaku bila teška za lokalnu samoupravu, da je bilo mnogo problema, posebno u nerazvijenijim opštinama i gradovima zbog smanjenja transfera, ali i izrazio nadu da će iduća godina biti bolja.

Odgovorajaći na pitanja dokle se stiglo sa uvođenjem komunalne policije u lokalnim samoupravama, ministar je rekao da su komunalni policajci u nekim gradovima već počeli sa radom, a da je u nekima njihov rad u pripremi s obzirom da je obuka teška i duga imajući u vidu sva ovlašćenja komunalne policije.

On je dodao da će ministarstvo osmatrati rad komunalne policije, a da će se u martu izaći sa izmenama zakona.

Marković je izrazio očekivanje da će građani biti zadovoljni njihovim radom i da će gradovi izgledati lepše i bezbednije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.