Srednjoškolac poginuo na protestu u Egiptu

Izvor: Blic, 03.Okt.2013, 08:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srednjoškolac poginuo na protestu u Egiptu

Učenik srednje škole poginuo je u sredu u sukobu pristalica i protivnika svrgnutog egipatskog predsednika Mohameda Morsija u gradu Suecu, saopštili su bolnički i bezbednosni izvori.

Pripadnici suprotstavljenih strana pucali su jedni na druge i bacali Molotovljeve koktele, pošto su pristalice Morsijeve Muslimanske braće izašli na ulice grada, uzvikujući parole protiv vojske.

Abdulah Mohamed Atia (17), preminuo je pošto je ranjen iz vatrenog oružja, preneli su >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << državni mediji. Atia je bio pristalica pokreta Muslimanska braća, saopštila je stranka Sloboda i pravda.

Morsijeve pristalice najavile su za nedelju protest na trgu Tahrir u Kairu, podsetio je Rojters.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Tinejdžer poginuo na protestu u Egiptu

Izvor: Mondo, 03.Okt.2013

Učenik srednje škole poginuo je u sredu u sukobu pristalica i protivnika svrgnutog egipatskog predsednika Mohameda..

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.