Šreder spaja Vučića i Tadića?

Izvor: Vesti-online.com, 11.Apr.2014, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šreder spaja Vučića i Tadića?

Pravo sa konsultacija o budućoj vladi sa bivšim predsednikom Srbije i liderom Nove demokratske stranke Borisom Tadićem, Aleksandar Vučić je otišao na susret sa Tadićevim prijateljem, nekadašnjim nemačkim kancelarom Gerhardom Šrederom, sa kojim se kasnije sastao i Tadić.

Taj splet okolnosti podgrejao je spekulacije da bi Šreder, koji osim poslovnog uticaja ima i politički, uz pomoć šefa nemačke >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << diplomatije Franka Valtera Štajnmajera, mogao da utiče na Vučića da Tadiću poveri ozbiljan posao u novoj vladi. Priča se da bi to mogao da bude resor inostranih poslova kao i da je Tadić najkredibilniji čovek za jačanje veza sa Berlinom.

"Vesti" su nedavno pisale da su bivši kancelar i viđeniji političari Socijalističke internacionale, ubedili Tadića da se politički reaktivira. Upućeni smatraju da je ulazak Tadića u koaliciju sa SNS vrlo izvestan. Na sastanak u sedištu SNS su pored Tadića došli i Dušan Petrović i Nenad Čanak.

Nezvanično se čulo da razgovori o personalnim rešenjima tek predstoje, a na ministarske fotelje za sada mogu da računaju članovi dosadašnje vlade Rasim Ljajić i Lazar Krstić.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.