Šreder odgovarao na pitanja o Putinu: Pustite me da živim

Izvor: B92, 28.Jun.2023, 15:11

Šreder odgovarao na pitanja o Putinu: Pustite me da živim

Bivši nemački kancelar Gerhard Šreder (služio je 1998-2005) smatra da je njegova politika na mestu šefa vlade prema Rusiji bila ispravna.

"Smatrao sam da su moje političke odlike o Rusiji bile ispravne. Pošto kao i ranije smatram da je to bilo ispravno, onda me to (kritika njegovog stava o Rusiji) boli", rekao je Šreder.

"Ovo je moj život i ja ga živim. Drugi ne treba da mi diktiraju kako da živim", dodao je on.

"Kritikujte ono što sam uradio ili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << me pustite, nemojte očekivati da se nečega odričem. Previše toga se trenutno odričem", istakao je on.

Kako je televizija objasnila, intervju sa Šrederom snimljen je 20. aprila. Dokumentarac govori o listu Bild i njegovom bivšem glavnom uredniku Kai Dikmanu i zove se "Istorija Bilda – tajna arhiva bivšeg šefa Kaja Dikmana".

Šreder je u Nemačkoj kritikovan zbog svog proruskog stava.

Tako je u intervjuu naglasio da je politička i ekonomska izolacija Rusije na dugi rok nemoguća, a prosperitet Evropske unije, uključujući Nemačku, uvek će zavisiti od snabdevanja ruskim sirovinama.

Supruga bivšeg kancelara Seo Jong Kim - Šreder, otpuštena je iz kompanije NRW.Global Business nakon što je sa suprugom prisustvovala prijemu koji je 9. maja organizovala ambasada Rusije u Nemačkoj povodom 78. godišnjice pobede u Velikom otadžbinskom ratu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.