Šreder: Saradnja oko gasa postojala čak i u hladnom ratu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Maj.2020, 04:17

Šreder: Saradnja oko gasa postojala čak i u "hladnom" ratu

Bivši nemački kancelar Gerhard Šreder izjavio je da nema razloga za očekivanje poremećaja u snabdevanju Evrope gasom iz Rusije.

"Hteo bih da istaknem da su čak i u eri "hladnog" rata Sovjetski Savez i Zapadna Nemačka blisko sarađivali u gasnom sektoru", rekao je Šreder u intervjuu za TASS.

On je podsetio na čuveni dogovor koji je nekadašnji nemački kancelar Helmut Šmit primenio uprkos protivljenju SAD.

"Takođe se sećamo da su isporuke bile stabilne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i da nikad nismo imali razlog da očekujemo da sovjetski, a sada ruski gas neće biti isporučen po planu", dodao je Šreder.

Govoreći o projektu "severni tok 2", on je rekao da je nemačka vlada uvek podržavala saradnju.

"Mislim da se to neće promeniti. Postoje neki zajednički interesi u energetskoj saradnji, pre svega kada je reč o isporukama nafte i gasa", rekao je Šreder.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.