Srbin sa hrvatske poternice pušten iz pritvora

Izvor: B92, 14.Jul.2016, 20:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbin sa hrvatske poternice pušten iz pritvora

Ranko Dželajlija, Srbin iz Banjaluke koji je uhapšen na aerodromu u Beogradu po poternici Interpola iz Hrvatske, pušten je iz pritvora, pišu Večernje novosti.

On će na slobodi čekati odluku suda o zahtevu Hrvatske za izručenje. Dželajliji, koji je državljanin BiH, oduzet je pasoš kako ne bi mogao da napusti Srbiju. Biće smešten kod brata u Beogradu i moraće da se javlja u policiju.

Hrvatska je, u međuvremenu, Odeljenju za ratne zločine Višeg suda u Beogradu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poslala i optužnicu. Sud je tražio da se ona u roku od 30 dana dopuni i precizira. Na toj optužnici se osim Dželajlije nalaze desetine Srba iz Daruvara.

Grupno ih terete praktično za sve što se u tom gradu dešavalo tokom kratkog tromesečnog rata 1991. godine, posle kojeg su se Srbi iselili iz te opštine. Ranko Dželajlija je tad sa porodicom došao u Banjaluku.

Prilikom saslušanja u sudu u Beogradu, Dželejlija je kazao da nikoga nije ubio, zarobljavao ili maltretirao i da nije počinio nikakav zločin u Daruvaru. Kad je počeo rat, angažovan je u rezervnom sastavu artiljerije u JNA kao kapetan.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.