Srbiji od Svetske banke 800 miliona dolara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Dec.2012, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbiji od Svetske banke 800 miliona dolara

BEOGRAD -

Svetska banka će u naredne dve godine odobriti Srbiji ukupno 800 miliona dolara, za podršku budžetu i investicione projekte, najavio je danas šef kancelarije SB u našoj zemlji Lu Brefor.

Ta finansijska institucija će u 2013. odobriti Srbiji 300 miliona dolara za budžet i 150 miliona za projekte, a u 2014. je planirano 350 miliona pomoći, od čega 200 za budžet i 150 za investicije, rekao je Brefor u Palati Italije, na skupu posvećenom međunarodnoj pomoći >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Srbiji.

Čelnik Svetske banke u našoj zemlji je rekao da ćemo u idućoj godini dobiti 100 miliona dolara za obnovu puteva u našoj zemlji, kao i da će u tom projektu učestvovati i Evropska banka za obnovu i razvoj i Evropska investiciona banka.

Brefor je kazao da će, zahvaljujući tim sredstvima, biti obnovljeno na hiljade kilometara srpske putne mreže.

Srbija će, prema njegovim rečima, u 2013. dobiti od Svetske banke i 50 miliona dolara podrške zdravstvenom sektoru.

U 2014. godini naša zemlja će dobiti 150 miliona dolara za investicione projekte za podizanje energetske efikasnosti javnih objekata, za unapređenje obrazovanja, poljoprivredu i projekte u drugim oblastima, naveo je Brefor.

Svetska banka je od 2000. obezbedila finansijsku podršku Srbiji od oko dve milijarde dolara, od čega je samo za izgradnju putnog Koridora 10 namenjeno 330 miliona.

Prema podacima Svetske banke, ta finansijska institucija je u prethodnih pet godina pomagala našu zemlju u proseku sa 163 miliona evra godišnje, Evropska investiciona banka sa 432 miliona i Evropska banka za obnovu i razvoj sa 238 miliona.

Iz IPA fondova EU dobijali smo godišnje 194 miliona, a od Međunarodne finansijske korporacije (IFC) 89 miliona evra.

Brefor je kazao da je Italija značajan član SB i jedan od najznačajnijih ekonomskih partnera Srbiji.

Ambasador Italije u Beogradu Armando Varikjo je rekao da će ta zemlja nastaviti da podržava srpsku privredu, koja je značajna za Evropu, s obzirom da je naša zemlja budući član Evropske unije.

"Srbija je zemlja velikog potencijala, a to dokazuje i prisustvo velikog broja italijanskih preduzeća", istakao je Varikjo.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Od Svetske banke 800 miliona dolara

Izvor: Akter, 06.Dec.2012

Svetska banka će u naredne dve godine odobriti Srbiji ukupno 800 miliona dolara, za podršku budžetu i investicione projekte, najavio je Lu Brefor

Nastavak na Akter...

Od Svetske banke 800 miliona dolara u 2013. i 2014

Izvor: Krediti.rs, 06.Dec.2012

Svetska banka će u naredne dve godine odobriti Srbiji ukupno 800 miliona dolara, za podršku budžetu i investicione projekte, najavio je danas šef kancelarije SB u našoj zemlji Lu Brefor.

Nastavak na Krediti.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.