Srbija želi domaćinstvo EP u košarci 2015. godine!

Izvor: Vesti-online.com, 06.Mar.2014, 16:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija želi domaćinstvo EP u košarci 2015. godine!

Čelnici Košarkaškog saveza Srbije spremni su da se uključe u trku za organizaciju EP, ali konačnu odluku će sačekati posle sastanka FIBA.

Dejan Bodiroga, Dragan Đilas i Aleksandar Đorđević  

Sastanak borda FIBA održaće se 23. marta u Minhenu i tada će definitivno biti jasno da li Ukrajina odustaje, iako je već platila dve trećine kotizacije za organizaciju šampionata. Niko od funkcionera KSS trenutno ne želi zvanično da razgovara na ovu temu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << pre svega zbog činjenice da ništa još nije odlučeno, ali i zbog odličnih odnosa sa Košarkaškim savezom Ukrajine i predsednikom Aleksandrom Volkovom. Međutim, ukoliko bude realnih nagoveštavaja da se Ukrajini oduzme domaćinstvo EP, KSS će se sigurno uključiti u organizaciju za EP 2015!

 

Prema informacijama koje dolaze iz FIBA, ako dođe do oduzimanja EP Ukrajini, najrealnija opcija je da se šampionat održi u četiri zemlje, kao što je i prvobitno najavljivano. Ako dođe do toga, KSS je zainteresovan da budem domaćin jednoj grupi, ali prethodno za to mora da se dobije garancija države, što verovatno ne bi bio problem.

 

Prednost u organizacije mogle bi da imaju zemlje koje su, uz Ukrajinu, bile kandidati za šampionat 2015. godine - Francuska, Hrvatska, Nemačka i Italija.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.