Srbija želi da Crna Gora što pre uđe u EU

Izvor: Press, 17.Feb.2015, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija želi da Crna Gora što pre uđe u EU

Predsedavajući Organizacijom za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić poručio je danas u Podgorici da Beograd i Srbija kao predsedavajući OBSO-om žele da Crna Gora što pre postane članica Evropske unije.
Dačić je posle sastanka s crnogorskim kolegom Igorom Lukšićem rekao da će Srbija za vreme predsedavanja ovom organizacijom dati punu >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << podršku Crnoj Gori.

"Naša misija u Crnoj Gori je ukazala da je ostvaren značajan broj zajedničkih projekata, a to je upravo suština postojanja misije OEBS-a. Mogu sa zadovoljstvom da konstatujem da ćemo dati Crnoj Gori punu podršku za ono što je do sada uradila, kao i za ono što tek treba da se uradi," rekao je on.

Srbija je, podsetio je Dačić, kao prioritet za vreme predsedavanja OEBS-om postavila Zapadni Balkan. 

"To znači regionalnu saradnju zemalja, pa bih se zahvalio Crnoj Gori što je potpisala deklaraciju međunarodne komisije za nestala lica", kazao je Dačić.

Dačić je došao u službenu posetu Crnoj Gori, gde je u ulozi predsedavajućeg OEBS-om, razgovarao s Lukšićem o saradnji ove organizacije i Crne Gore. Zvaničnici su se ujedno složili da su odnosi Srbije i Crne Gore relaksirani, prenela je Radio televizija Crne Gore.

Dačiću kome je poseta Podgorici prva službena otkada je postao predsedavajući OEBS-om, istakao je, nakon razgovora s predstavnicima OEBS-a u Crnoj Gori i Lukšićem, da je zadovoljan saradnjom.

Ministar spoljnih poslova Crne Gore igor Lukšić, izrazio je zadovoljstvo što Srbija predsedava OEBS-om i zadovoljstvo saradnjom sa tom organizacijom

"Danas smo razgovarali o temama koje se tiču predsedavanja Srbije OEBS-om. Crna Gora će pružiti punu podršku srpskom predsedavanju ovom organizacijom. Ovo predsedavanje nailazi u ne tako lakom trenutku. U Evropi je mnoštvo izazova, kako na istočnom, tako i na južnom bloku, i u tom kontekstu, verujem da će prioriteti koje je srpsko predsedavanje definisalo biti uspešno ostvareni. Izrazio sam zadovoljstvo saradnjom sa misijom OEBS-a u Crnoj Gori", kazao je Lukšić.

On je iskoristio današnji susret kako bi pozdravio nastavak dijaloga na relaciji Beograd - Priština.

"Želim da naglasim našu podršku rezultatu dijaloga Beograda i Prištine. Verujemo da je to korak napred kada je u pitanju rešavanje problema, kako bi uvažili ambiciju da ovaj region dostigne sve evropske standarde u što kraćem roku. Naša su očekivanja da Srbija što pre počne da otvara pregovaračka poglavlja", poručio je Lukšić.

S druge strane, Dačić je iskazao zadovoljstvo bilateralniim odnosima Crne Gore i Srbije.

"Uvek se govorilo da smo mi bratski narodi, a možda smo i sestrinski, zato što su imena država u ženskom rodu. Zadovoljstvo mi je da su u poslednjih nekoliko godina odnosi Srbije i Crne Gore potpuno relaksirani. Želimo sve najbolje Crnoj Gori, da što prje postane članica EU. Isto to želimo i sebi", rekao je Dačić.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić:SRB i CG su sestrinske države

Izvor: B92, 17.Feb.2015

Predsedavajući OEBS i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić poručio je da Beograd i Srbija žele da Crna Gora što pre postane članica Evropske unije...Dačić je posle sastanka s crnogorskim kolegom Igorom Lukšićem rekao da će Srbija za vreme predsedavanja ovoj organizaciji dati punu...

Nastavak na B92...

Dačić: Srbija i Crna Gora imaju isti cilj, ulazak u EU

Izvor: Beta Video, 17.Feb.2015

PODGORICA – Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ukazao je na ``sinergiju`` ciljeva koje pred članice postavlja OEBS sa zadacima na ispunjenju uslova za članstvo u EU. (CH1)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Srbija želi da Crna Gora što pre uđe u EU

Izvor: Studio B, 17.Feb.2015

Predsedavajući Organizacijom za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić poručio je danas u Podgorici da Beograd i Srbija kao predsedavajući OEBS-om žele da Crna Gora što pre postane članica Evropske unije...Kako je saopštilo Mnistarstvo spoljnih poslova...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.