Srbija u debelom minusu, zaledile i reke

Izvor: Mondo, 06.Jan.2017, 09:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija u "debelom minusu", zaledile i reke

Ledeni talas u celoj Srbiji - u južnim, jugozapadnim i istočnim krajevima zemlјe očekuje se oko 10 cm novog snega, u planinskim predelima i više, a zbog jakog i olujnog severozapadnog vetra i lokalno stvaranje snežnih nanosa.

Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Od danas, pa sve do utorka 10. januara veoma hladno - ledeni dani, jutarnja temperatura od -16 do -9, lokalno i do -18 u planinskim predelima oko -22, najviša od -10 do -5 stepeni, saopštio je RHMZ. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<

Na području Beograda veoma hladno, jutarnja temperatura od -12 do -9, najviša od -10 do -5 stepeni.

Meteoalarm takođe upozorava na ekstremno niske temperature u celoj Srbiji, kao i na jake udare vetra i sneg u istočnim delovima zemlje.Trenutno je na snazi žuto i narandžasto upozorenje.

Polarna zima u Srbiji, evo gde će biti kritično

Kako navode meteorolozi iz Meteosa, subjektivni osećaj hladnoće biće mnogo jači zbog vetra.

Udari severnog vetra dostizaće 60 kilometara na čas i znatno će uvećavati osećaj hladnoće. Pri ovakvim udarima vetra na -7 stepeni, osećaj hladnoće je kao na -17 stepeni bez vetra, dakle oko 10 stepeni niži.

ZALEDILE REKE

Na Tisi, Tamišu i Moravici zabeležena je pojava delimičnog i potpunog ledostaja deblјine od 1,5 do 4,5 cm, dok je na Neri zabeležena pojava priobalnog leda.

Drama s izbeglicama: Zima stegla a oni na ulici

Formirani led imaće tendenciju zadržavanja narednih dana, a od 7. januara se očekuje povećanje gustine leda.

Na Kolubari, Velikoj, Južnoj i Zapadnoj Moravi sa pritokama, kao i na Mlavi, Peku i Timoku sa pritokama od 7. januara očekuje se pojava prvo priobalnog leda, a zatim delimičnog do potpunog ledostaja. Na Dunavu se očekuje pojava priobalnog leda od 9. januara.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.