Srbija spremna za ženu premijera

Izvor: Vesti-online.com, 09.Mar.2012, 00:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Srbija spremna za ženu premijera"

Srpsko društvo je spremno da nakon narednih izbora možda dobije i ženu premijera, kao i da žene budu na mestima poput ministarki policije ili odbrane. Jedno istraživanje je pokazalo da bi se žene na državničkim funkcijama više bavile pitanjima budućnosti, a muškarci pitanjima borbe protiv korupcije i kriminala, ukazala je Slavica Đukić Dejanović, predsednica parlamenta, na konferenciji "Žene u javnom životu".

Konferenciju "Žene u javnom životu" organizovala je >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Uprava za rodnu ravnopravnost Ministarstva rada i socijalne politike povodom Međunarodnog dana žena.

"Osnaživanjem žena u politici obezbeđuje se podrška pitanjima koja se značajnije odnose na žene. Žene će na pozicijama vlasti imati više sluha za oslobađanje plaćanja PDV-a za dečiju garderobu i hranu, nego što to imaju muškarci", zaključila je Natalija Mićunović, direktorka Uprave za rodnu ravnopravnost Natalija Mićunović.

U Srbiji je u prošloj godini bilo nešto više od 22 odsto poslanica u Narodnoj skupštini, osam odsto predsednica opština, skoro pet odsto gradonačelnica i oko 18 odsto žena u vladi i oko 28 odsto državnih sekretarki.

Najveći problem s kojim se danas žene suočavaju je neravnopravnost na poslu i nasilje u porodici, a taj problem još je veći u vreme ekonomske krize.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.