Izvor: Beta, 14.Maj.2010, 18:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija spremna da povuče tužbu protiv Hrvatske

ZAGREB, 14. maj 2010. (Beta) - Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je u petak u Zagrebu da je Srbija spremna da povuče tužbu protiv Hrvatske ako bude bio postignut dogovor o istovremenom medjusobnom povlačenju tužbi za genocid pred Medjunarodnim sudom pravde, bez dodatnih uslova.

"Stav srpske strane je da smo spremni da povučemo našu tužbu, naravno ako se bude postigao dogovor da istovremeno povučemo tužbu, bez ikakvih dodatnih uslova", rekao je Cvetković nakon razgovora sa hrvatskom premijerkom.

Premijerka Hrvatske Jadranka Kosor je rekla da odluku o povlačenju hrvatske tužbe protiv Srbije za genocid može da donese samo Vlada Hrvatske, ali da ona o tome još nije raspravljala.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare, Kosorova je uručila Cvetkoviću kompakt disk s prevodima na hrvatski pravnih tekovina EU i istakla da je važno da Hrvatska i Srbija saradjuju i tako otvaraju nove mogućnosti

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Cvetković: Srbija spremna da povuče tužbu

Izvor: TV Avala, 14.Maj.2010

Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je danas u Zagrebu da je Srbija spremna da povuče tužbu protiv Hrvatske ako bude bio postignut dogovor o istovremenom međusobnom povlačenju tužbi za genocid pred Međunarodnim sudom pravde, bez dodatnih uslova.

Nastavak na TV Avala...

Cvetković: Srbija spremna da povuče tužbu protiv Hrvatske

Izvor: Glas javnosti, 15.Maj.2010, 07:11

ZAGREB - Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je juče u Zagrebu da je Srbija spremna da povuče tužbu protiv Hrvatske ako bude bio postignut dogovor o istovremenom međusobnom povlačenju tužbi za genocid pred Međunarodnim sudom pravde, bez dodatnih uslova..."Stav srpske strane je da smo spremni...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.