Srbija ratifikovala protokol o Konvenciji SE

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Maj.2020, 15:59

Srbija ratifikovala protokol o Konvenciji SE

Srbija je cetvrta država članica Saveta Evrope koja je ratifikovala protokol kojim se menja Konvencija o zaštiti lica u odnosu na automatsku obradu ličnih podataka, saopšteno je danas iz Kancelarije Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti.

"Srbija je ratifikovala protokol nakon Bugarske, Hrvatske i Litvanije, a cilj tog Protokola je da obezbedi da se načela zaštite podataka o ličnosti primenjuju na sve aktivnosti obrade u jednom uređenom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << društvu, uključujući i nacionalnu bezbednost, kao i poštovanje nezavisnosti organa za zaštitu podataka o ličnosti i jačanje pravne osnove za međunarodnu saradnju", navode iz Kancelarije Poverenika.

Protokol kojim se menja Konvencija o zaštiti lica u odnosu na automatsku obradu ličnih podataka koju je Savet Evrope usvojio maja 2018. godine Srbija je potpisala 22. novembra 2019, a ratifikovala u utorak.

Poverenik Milan Marinović je u saopštenju ukazao da je dopisom od 18. marta 2019. ukazao Ministarstvu pravde na značaj i potrebu da se predmetni Protokol kojim se modernizuje i unapređuje Konvencija 108, potpiše a potom i ratifikuje, te i izražava zadovoljstvo što se to dogodilo 26. maja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Srbija ratifikovala protokol kojim se menja Konvencija o zaštiti lica u odnosu na automatsku obradu ličnih podataka

Izvor: RTS, 29.Maj.2020

. Protokol kojim se menja Konvencija o zaštiti lica u odnosu na automatsku obradu ličnih podataka (Konvencija 108) Saveta Evrope, koju je Savet Evrope usvojio 18. maja 2018. godine (Protocol amending the Convention for the Protection of Individuals with regard to Automatic Processing of Personal...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.