Srbija ponovo pred najezdom insekata?

Izvor: B92, 15.Mar.2018, 20:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija ponovo pred najezdom insekata?

Beograd -- Portalima se danima širi informacija da je Srbija pred invazijom insekata. S mirisom proleća vraćaju se poznati i ne baš popularni gosti, smrdibube, krpelji.

Struka kaže, nema potrebe da strahujemo. Toplo vreme probudiće život insekata, ali ni manje ni više nego do sada. Jedino ko ima razlog za strah, jesu poljoprivrednici zbog drozofilo suzuke.

“Ono što zabrinjava je pojava novih invazivnih vrsta koje nisu specifične za naše krajeve, kao što >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ste pomenuli drozofilu suzuku koja je došla iz dalekog Japana, a i smrdibuba koja je već sedam, osam godina u prolece i jesen da viđamo. Oni koji brinu o povrću i voću moraju da budu svakako zabrinuti“, rekao je Ivan Aleksić iz Zavoda za biocide.

I ono najvažnije, nove vrste nisu opasne po naše zdravlje i ne postoji rizik od bilo kakve zaraze. Ostaje nam da se pazimo od tradicionalno prisutnih komaraca i krpelja.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Srbija ponovo pred najezdom insekata?

Izvor: Vesti-online.com, 16.Mar.2018, 00:48

Portalima se danima širi informacija da je Srbija pred invazijom insekata. S mirisom proleća vraćaju se poznati i ne baš popularni gosti, smrdibube, krpelji...Struka kaže, nema potrebe da strahujemo. Toplo vreme probudiće život insekata, ali ni manje ni više nego do sada. Jedino ko ima razlog...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.