Srbija nikada neće prestati da brine o Republici Srpskoj

Izvor: Vesti-online.com, 09.Jan.2015, 21:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Srbija nikada neće prestati da brine o Republici Srpskoj"

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas u Banjaluci da Srbija nikada neće prestati da brine i vodi računa o Republici Srpskoj.

Vulin je u ime Vlade Srbije čestitao građanima Republike Srpske Dan Republike i krsnu slavu Svetog arhiđakona Stefana, poručivši da Srbija njih doživljava "kao deo sopstvenog bića".

"Republika Srbija je posvećena stabilnosti i miru u regionu. Naravno, poštujemo sve >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << obaveze koje proizilaze iz Dejtonskog sporazuma i ostalih međunarodnih sporazuma i zato poštujemo i priznajemo Bosnu i Hercegovinu, ali ljubav koju osećamo prema Republici Srpskoj ne može se izraziti nijednim sporazumom", rekao je Vulin.

On je kazao da je Republika Srpska "jedan od prioriteta Srbije" i dodao da će njen prosperitet i razvoj biti dokaz koliko je i sama Srbija uspešna.

Skupština Srpskog naroda u Bosni i Hercegovini je 9. januara 1992. na Palama proglasila Srpsku Republiku Bosnu i Hercegovinu koja je kasnije preimenovana u Republiku Srpsku.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.