Srbija nije ispunila uslove za EU

Izvor: B92, 19.Jun.2014, 00:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Srbija nije ispunila uslove za EU"

Beograd -- Johan Vadepul ocenio da Srbija još nije ispunila uslove na putu ka EU, i da je za otvaranje prvog poglavlja važno da se završi proces normalizacije sa Kosovom.

Poslanik demohrišćana u Bundestagu je za Večernje novosti rekao da parlamentarna grupa CDU CSU, kojoj pripada, i dalje nije u potpunosti zadovoljna onim što je od njenih zateva do sada ispunjeno, a koji se između ostalog tiču odnosa sa Kosovom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i napada na ambasadu Nemačke.

"Još nismo u potpunosti zadovoljni onim što je učinjeno i još ima stvari koje treba uraditi kako bi se postigao redovan i normalan odnos Kosova i Srbije", kazao je Vadepul, poslanik tvrde struje koja je "skrojila sedam nemačkih uslova".

Upitan da li je realno da se prvo pregovaračko poglavlje sa EU otvori u julu, on je rekao da je važno da se završi proces normalizacije odnosa sa Kosovom pre nego što se otvori prvo poglavlje.

Dogvori postignuti u Briselu u aprilu 2013. godine još nisu u potpunosti implementirani, rekao je on i dodao da je istina da nije samo Srbija odgovorna za to. Vadepul je dodao da je Srbija ipak ključni akter u tom procesu.

Prema njegovim rečima, tempo procesa pristupanja EU zavisiće i od toga koliko dosledno će Srbija ispunjavati uslove iz pojedinačnih pregovaračkih poglavlja i razvoja normalizacije odnosa sa Kosovom.

Dodao je da rezolucija Bundestaga zahteva od nemačke vlade da pregovori sa Srbijom počnu poglavljima 35 i 32 koja se odnose na Kosovo i finansijsku kontrolu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Srbija još nije ispunila uslove za EU"

Izvor: Akter, 19.Jun.2014

Poslanik demohrišćana u Bundestagu Johan Vadepul ocenio da Srbija još nije ispunila uslove na putu ka EU

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.