Srbija nije imala informacije o akcijama na severu KiM

Izvor: Vesti-online.com, 29.Maj.2019, 14:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Srbija nije imala informacije o akcijama na severu KiM"

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da Beograd nije imao informacije o hapšenjima i akcijama koje su sprovedene u četiri opštine na severu Kosova i Metohije, dodajući da je obaveza svih potpisnika Briselskog sporazuma da postoji sistem obaveštavanja o eventualnim akcijama.

Dačić je novinarima u Skupštini Srbije, gde je obeležen Dan srpske diplomatije, rekao da Ministarstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << spoljnih poslova inače ne komunicira sa KFOR-om, ali da je video informacije iz drugih državnih organa da naša država nije bila obaveštena o bilo kakvim aktivnostima koje će se sprovoditi.

- Obaveza koju su po Briselskom sporazumu preuzeli svi potpisnici, i Hašim Tači i Ketrin Ešton i ja, a o tome smo se dogovorili i u sedištu NATO, jeste da postoji sistem obaveštavanja o eventualnim akcijama i bezbednosnom prisustvu u sredinama gde većinu čine Srbi, odnosno na severu KiM - istakao je Dačić.

To je, dodaje, dogovoreno upravo da bi se sprečili incidenti kakvi su se juče desili.

- Mi zaista apelujemo da se poštuje ono što je dogovoreno. Kada je reč o policijskim akcijama, ne znači da treba da bude maltretiranja Srba. A videli smo da je jučerašnja akcija bila brutalna i nema nikakvog opravdanja za tako nešto - zaključio je Dačić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Po Briselskom sporazumu Srbija mora biti obaveštena o akcijama na severu KiM

Izvor: Danas, 29.Maj.2019

Obaveza koju su potpisnici Briselskog sporazuma preuzeli nakon potpisivanja u sedištu NATO-a, Hašim Tači, Ketrin Ešton i ja, bila je da postoji sistem obaveštavanja o eventualnim akcijama i bezbednosnom prisustvu u sredinama gde većinu čine Srbi, odnosno na Severu Kosova. Članak Dačić: Po Briselskom...

Nastavak na Danas...

Dačić: Srbija nije imala informacije o akcijama na severu KiM

Izvor: Večernje novosti, 29.Maj.2019

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da Beograd nije imao informacije o hapšenjima i akcijama koje su sprovedene u četiri opštine na severu Kosova i Metohije Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da Beograd nije imao informacije o hapšenjima...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.