Srbija može u EU kad se pokaže na delu

Izvor: Vesti-online.com, 11.Dec.2011, 12:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija može u EU kad se pokaže na delu

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin rekao je da Srbija narednih meseci mora da pogleda istini u oči i da shvati da je dobrodošla u EU kada se pokaže na delu.

Kacin je dodao da je deo srpske javnosti dezinformisan kada naseda na priče delova političke elite da EU, "koja ni sama ne zna šta će sa sobom i samo što se nije raspala", zapravo ne želi Srbiju u svom članstvu.

"EU tačno zna šta želi, što je pokazala u petak, 9. decembra >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << jasnim odlukama o evrozoni i porukama da je Unija cilj i sredstvo za stabilnost Evrope. A, to da EU ne želi Srbiju samo je upotreba, odnosno zloupotreba od strane delova političkih elita, dezinfomisanosti koja vlada u srpskoj javnosti kada su u pitanju aktuelni procesi u EU", izjavio je Kacin za novosadski "Dnevnik".

On je rekao da je 9. decembra, "jedini gubitnik i poraženi zapravo britanski premijer Dejvid Kameron, jer misli da Velika Britanija nije deo Evrope".

Savet EU je u petak, 9. decembra donio odluku da odgodi dodeljivanje statusa kandidata Srbiji.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.