“Srbija je posvećena članica Saveta Evrope“

Izvor: Vesti-online.com, 02.Sep.2014, 17:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Srbija je posvećena članica Saveta Evrope“

Ministarka zadužena za evropske integracije Srbije Jadranka Joksimović ocenila je danas da je saradnja sa Savetom Evrope od izuzetnog značaja za ostvarivanje napretka u procesu evropskih integracija, i za unapređenje položaja posebno osetljivih kategorija društva.

Saradnja sa SE važna za proces evrointegracija: Jadranka Joksimović

 

Kako je saopštila Vlada, Joksimović je to navela na sastanku sa šeficom misije Saveta Evrope u Beogradu Antje Rotemund.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
 

Joksimović je istakla da je Srbija posvećena članica Saveta Evrope, pre svega u zaštiti ljudskih prava i sloboda.

 

"To su razlozi kojima smo se rukovodili kada smo od Savet Evrope tražili da kroz konkretne projekte pomogne nastojanja Vlade da se unapredi stepen ostvarivanja ljudskih prava u našoj zemlji", rekla je Joksimović.

 

Antje Rotemund je istakla da će Savet Evrope, i po njenom odlasku iz Srbije, ostati otvoren za stručnu podršku Srbiji u brojnim oblastima svog rada.

 

Po njenim rečima, kao što je Srbija aktivan član Saveta Evrope, tako i Savet Evrope ostaje prisutan u Srbiji u oblastima - unapređenja ustavnog okvira, reforme pravosuđa, borbe protiv korupcije i sprečavanja svih oblika diskriminacije.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.