Srbija i Republika Srpska udruženo protiv terorizma

Izvor: Vesti-online.com, 08.Okt.2013, 20:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija i Republika Srpska udruženo protiv terorizma

Protivteroristička jedinica MUP-a Srbije i specijalne jedinice Republike Srpske izvele su vežbu u hidroelektrani Bajina Bašta, na kojoj su pokazali sposobnosti i obučenost za odbranu u slučaju eventualnog terorističkog napada.

Dačić u poseti hidroeletrani Bajina Bašta  

 

Premijer Srbije Ivica Dačić rekao je da je ta vežba dokaz da Srbija ima jedinice visoke obučenosti i visoke profesionalnosti, kojima se ponosi.

 
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<
"Naša teritorija i enargetski objekti veoma često mogu biti mesto izvršenja terorističkih akata i specijalne jedinice Srbije i Republike Srpske imaju redovne vežbe na ovom graničnom potezu", kazao je Dačić.

 

On je podsetio da je pre nekoliko godina postojala ideja o sprovođenju zajedničke vežbe kod Đerdapa sa Rumunijom i Bugarskom, ali to nikada nije sprovedeno.

 

Ministar unutrašnjih poslove Republike Srpske Radislav Jovičić istakao je da Srbija i Republika Srpska imaju sporazume o saradnji i da je današnja vežba dokaz da ti sporazumi nisu samo slovo na papiru.

 

On je naveo da je hidroelektrana u Bajinoj Bašti na samoj granici i da dve države na smeju sabi priuštiti taj luksuz nisleći da nikada neće biti napadnute.

 

"Ovo je prilika da pošaljemo poruku svima koji nam žale zlo da imamo spremne snage za borbu protiv prekograničnog kriminala", kazao je Jovičić.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.