Srbija domaćin sastanka studenata dizajna

Izvor: Studio B, 02.Feb.2015, 18:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija domaćin sastanka studenata dizajna

Naša zemlja je zvanično proglašena domaćinom naredne radionice studenata dizajna Evrope u organizaciji MEDS Srbija pod nazivom „GROUND ZERO- Povratak u prirodu".

Ova dvonedeljna radionica i sastanak biće održani u avgustu 2015. godine na Tari.

Kandidatura za domaćina ovog skupa bila je podneta u oktobru 2013. u Prizrenu, na sastanku Nacionalnih kontakata (NCs- National contacts) MENC Prizren2013(Meeting of Europe National Contacts-Sastanak nacionalnih kontakata >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Evrope).

Srbija je odabrana za domaćina u konkurenciji sa Rumunijom,Engleskom i Spanijom, na legitimnim, statutom propisanim izborima, tajnim glasanjem izglasana i dobila kandidaturu za organizaciju MEDS Tara 2015.Učesnici skupa biće predstavnici 30 evropskih zemalja članica, što čini ukupno 270 aktivnih učesnika.

Rezultat dvonedeljne radionice bi trebao da bude niz objekata od drveta na različitim lokacijama u okviru Nacionalnog parka Tara.

Razvojem savremenog pristupa dizajnu,projektovanju,opremanju i izvođenju objekata i predmeta različitih tipologija i namena, ovom radionicom će se funkcionalno i estetski obogatiti turistički region na području planine Tare, u umetničkom,ekološkom ali i ekonomskom kontekstu.

Trenutno je definisano oko 80 odsto lokacija na kojima će se postavljati novodizajnirani objekti.Javni konkurs za inostrane i domaće učesnike će biti raspisan početkom aprila 2015. godine u on line formi na zvaničnom sajtu www.medstara.com.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Srbija domaćin sastanka studenata dizajna Evrope

Izvor: DobreVesti.rs, 03.Feb.2015, 00:02

BEOGRAD – Naša zemlja je zvanično proglašena domaćinom naredne radionice studenata dizajna Evrope u organizaciji MEDS (Meeting of Europe design students) Srbija pod nazivom „GROUND ZERO" – Povratak u prirodu“. . . .Ova dvonedeljna radionica i sastanak biće održani u avgustu 2015. na...

Nastavak na DobreVesti.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.