Srbija će uvek biti uz Nemačku

Izvor: Mondo, 20.Dec.2016, 13:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija će uvek biti uz Nemačku

Najviši državni funkcioneri uputili telegrame saučešća nemačkoj kancelarki Angeli Merkel, Vladi Nemačke, nemačkom narodu i porodicama poginulih u napadu u Berlinu.

Foto: tanjug/tanja valic/ dr

Premijer Aleksandar Vučić je poručio da će Srbija uvek biti uz Nemačku i nemački narod u zaštiti ljudskih i civilizacijskih vrednosti koje delimo.

"Veoma nas je potresla vest o nečovečnom napadu u Berlinu, koji je odneo nedužne živote u vreme >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << iščekivanja najradosnijeg hrišćanskog praznika, ponovo nas upozorivši na to da mržnja i nasilje mogu da se pojave na svakom mestu", naveo je premijer Vučić, objavljeno na sajtu Vlade Srbije.

Srbija će uvek biti uz Nemačku i nemački narod u zaštiti ljudskih i civilizacijskih vrednosti koje delimo, dodao je premijer.

"Tragični događaji poput ovog zahtevaju ne samo verbalnu podršku, već i pomoć u odlučnom i nemilosrdnom obračunu sa mračnim snagama terora", istakao je Vučić i ukazao da je Srbija, iako je mala zemlja, spremna da bude na strani pravednog cilja - zajedničke budućnosti oslobođene straha od terorizma.

"U ime Vlade Srbije i svoje ime, porodicama i prijateljima poginulih, kao i vama i vašoj vladi, upućujem izraze najdubljeg saučešća, a ranjenima iskrene želje za brz oporavak", navodi se u telegramu saučešća premijera Vučića.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić uputio je telegram saučešća predsedniku Savezne Republike Nemačke Joahimu Gauku i porodicama nastradalih u napadu u Berlinu, u kome je istakao da Srbija najoštrije osuđuje taj akt terorizma.

„Povodom tragičnog događaja u Berlinu u kome je stradao veliki broj nevinih ljudi, u ime građana Republike Srbije i u svoje ime, upućujem Vam izraze najdubljeg saučešća. Molim Vas da porodicama nastradalih prenesete izraze našeg najiskrenijeg saosećanja. Građanima koji su povređeni u ovom napadu želimo brz i uspešan oporavak", naveo je Nikolić.

Prema njegovim rečima, napadi na nevine civile ne mogu se pravdati nikakvim političkim, verskim ili ideološkim razlozima.

Samo snažnim zajedničkim i koordinisanim delovanjem cele međunarodne zajednice može se pobediti u borbi protiv ovog velikog zla današnjeg sveta, poručio je Nikolić.

U ovim teškim trenucima za Vas i sve Nemce, želim da prenesem iskrenu poruku solidarnosti i podrške građana Srbije, navodi se u telegramu, prenosi pres služba predsednika Srbije.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.