Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Feb.2011, 23:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija će tražiti izručenje Momića

BEOGRAD -

Ministarka pravde Snežana Malović najavila je danas da će Srbija od Francuske tražiti izručenje bivšeg pripadnika paravojne jedinice "Škorpioni" Milorada Momića, osumnjičenog za učešće u ubistvu Bošnjaka u Srebrenici 1995. godine.

Malovićeva je, u izjavi Tanjugu, rekla da će zahtev za ekstradiciju biti upućen u zakonskom roku, pošto je francuski Interpol potvrdio da je Momić uhapšen u toj zemlji po međunarodnoj poternici koju su za njim raspisale >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << srpske vlasti.

Momić je sinoć uhapšen u Francuskoj, a za njim se tragalo zbog sumnje da je u selu Trnovo, u julu 1995. godine, učestvovao u streljanju šest muslimanskih civila iz Srebrenice, među kojima su bila tri maloletnika.

Zbog tog zločina četvorica pripadnika "Škorpiona" osuđena su 2007. godine u Srbiji na ukupno 50 godina zatvora.

Momić je u Francuskoj živeo pod imenom Gi Monije, sa lažnim dokumentima, a prilikom hapšenja u gradiću Verpilijer nije pružao nikakav otpor.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Malović: Srbija će tražiti izručenje Milorada Momića

Izvor: Blic, 01.Feb.2011

BEOGRAD - Ministarka pravde Snežana Malović najavila je danas da će Srbija od Francuske tražiti izručenje bivšeg pripadnika paravojne jedinice "Škorpioni" Milorada Momića, osumnjičenog za učešće u ubistvu Bošnjaka u Srebrenici 1995. godine. ..Malovićeva je rekla da će zahtev za ekstradiciju...

Nastavak na Blic...

Malović: Srbija će tražiti izručenje Momića

Izvor: Blic, 02.Feb.2011, 09:00

Ministarka pravde Snežana Malović najavila je da će Srbija od Francuske tražiti izručenje bivšeg pripadnika paravojne jedinice "Škorpioni" Milorada Momića, osumnjičenog za učešće u ubistvu Bošnjaka u Srebrenici 1995. godine...Malovićeva je, u izjavi Tanjugu, rekla da će zahtev za ekstradiciju...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.