Srbija će izdvojiti više od 2 miliona evra za obrazovanje Roma

Izvor: Telegraf.rs, 07.Mar.2017, 07:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija će izdvojiti više od 2 miliona evra za obrazovanje Roma

U narednih 30 meseci u Srbiji će biti realizovan projekat integracije i obrazovanja Roma vredan 2,3 miliona evra, a reč je pre svega o podsticajima za zapošaljavanje mladih Roma i reintegraciji povratnika.

Menadžerka projekta za Srbiju Nataša Kočić Rakočević objašnjava da je u okviru pomoći planirano 500 stipendija za stručno obrazovanje Roma, 50 plaćenih stažiranja u naredne dve godine, te da je planirano da 75 svršenih srednjoškolaca iz stručnih škola dobije zaposlenje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << />
Projekat će omogućiti da se realizuju dve ključne stavke iz Strategije za socijalno uključivanje Roma i Romkinja u Srbiji, dok će naredni koraci biti usmereni ka zajedničkoj saradnji resornog ministarstva i Fonda za obrazovanje Roma u Srbiji (REF).

Sve ovo danas je rečeno na sastanku državnog sekretara u Ministarstvu za rad i predsednika Saveta za unapređenje položaja Roma Nenada Ivaniševića i predstavnika Romskog obrazovnog fonda, koji projekat sprovodi uz podršku Nemačke razvojne banke KfW.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Srpski projekat vredan 2,3 miliona: Obrazovanje i zapošljavanje Roma!

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Mar.2017

U okviru pomoći planirano je 500 stipendija za stručno obrazovanje Roma!..U narednih 30 meseci u Srbiji će biti realizovan projekat integracije i obrazovanja Roma vredan 2,3 miliona evra, a reč je pre svega o podsticajima za zapošaljavanje mladih Roma i reintegraciji povratnika...Menadžerka...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.