Srbija bez gasa, toplane prelaze na mazut

Izvor: Mondo, 06.Jan.2009, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija bez gasa, toplane prelaze na mazut

Zbog sukoba Rusija i Ukrajine oko cene gasa i transporta, isporuka gasa u Srbiju potpuno je obustavljena, a toplane prelaze na mazut. Direktor Srbijagasa Dušan Bajatović je izjavio da će gasa biti do ponoći. Počela štednja električne i toplotne energije u državnim institucijama.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Manja isporuka gasa tera toplane da pređu na mazut

Izvor: 24sata, 06.Jan.2009

Iako državni zvaničnici to još ne potvrđuju, problemi oko isporuke ruskog gasa Srbiji, zbog sukoba Gasproma i Ukrajine, mogli bi uskoro da nateraju nadležne u toplanama da pređu na mazut, ali i da pripreme plan eventualnih redukcija u isporuci toplotne energije.

Nastavak na 24sata...

Bećarević:Potpuno obustavljena isporuka plina BH

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 06.Jan.2009

Bosni i Hercegovini potpuno je obustavljena isporuka plina iz Rusije i Ukranije, kazao je direktor "BH gasa" Almir Bećarević. On je rekao da će toplane nastaviti raditi koristeći mazut i lož ulje, dok će ostali potrošači morati koristiti alternativ ..

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Potpuno obustavljena isporuka gasa i Srbiji

Izvor: Capital.ba, 06.Jan.2009

BEOGRAD,  Srbija je od danas popodne potpuno ostala bez isporuka ruskog gasa, zbog rusko-ukrajinskog spora. Generalni direktor 'Srbijagasa' Dušan Bajatović rekao je da dalje snabdijevanje Srbije ovim energentom zavisi od postizanja dogovora između Rusije i Ukrajine, zbog čijeg spora je i došlo...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.