Srbija: 194. godine od smrti vožda Karađorđa

Izvor: TvojPortal.com, 25.Jul.2011, 10:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija: 194. godine od smrti vožda Karađorđa

/vesti online/ Odavanjem državnih i vojnih počasti i polaganjem venaca kraj sarkofaga vožda Prvog srpskog ustanka Ðorđa Petrovića Karađorđa, u Crkvi Svetog Ðorđa na Oplencu u Topoli u ponedeljak će biti obeležena 194. godišnjica smrti proslavljenog vojskovođe, prenose beogradski mediji.
Karađorđe


U saopštenju vladinog Odbora za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije, koji je organizator komemorativnog okupljanja, najavljeno je da će ceremonija >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << svečanog odavanja državnih i vojnih počasti i polaganja lovorovih venaca biti održana u 11.30 časova.

Vence će položiti predstavnici Ministarstva rada i socijalne politike, visoke delegacije Ministarstva odbrane i Generalštaba Vojske Srbije, opštine Topola, kao i predstavnici nevladinih organizacija opredeljenih za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije.Ostatak vesti pročitajte na linku

Srbijasmrtgodišnjicavožd Karađorđe194 godina

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.