Srbi sa KiM: Ne sklapajte dogovore sa Albancima

Izvor: Vesti-online.com, 27.Nov.2011, 16:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi sa KiM: Ne sklapajte dogovore sa Albancima

Delegati Skupštine zajednice opština Kosova i Metohije zatražili su danas od vrha države da poštuju odluke najviših organa vlasti i da, kako su naveli, prestane da sklapa dogovore sa albanskom stranom, na štetu srpskih nacionalnih i državnih interesa.

Taj zahtev je upućen predsedniku države Borisu Tadiću, zameniku premijera Ivici Dačiću i šefu pregovaračkog tima za razgovore sa Prištinom Borislavu Stefanoviću.

Delegati su naveli da je za Srbe na Kosovu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << jedino prihvatljivo rešenje vraćanje stanja na administrativnim prelazima Brnjak i Jarinje na period od pre 25. jula, što je i u skladu sa Deklaracijom Skupštine Srbije, usvojenom 30 jula.

Skupština zajednica opština je podržala odluke odbornika sa severada svi dogovori i sporazumi koje je postigao Stefanović neće biti primenjivani na Kosovu dokle god je to moguće i da je naročito nedopustiv bilo kakav sporazum o integrisanom upravljanju carinom.

Na sednici je rečeno i da je skupština ovlastila advokatski tim od tridesetak advokata, na čelu sa Goranom Petronijevićem, da preduzmu zakonske radnje protiv Stefanovića, za koga tvrde da svojim delovanjem krši Ustav Srbije.

Osuđeni su i, kako se navodi, "nekorektni postupci predsednika Srbije Borisa Tadića prema pojedinim predsednicima sa severa Kosova i Metohije kao i disciplinovanje poslanika iz redova vladajuće koalicije koji su stali na stranu naroda".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.