Srbi povratnici bez struje 12 godina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Sep.2009, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi povratnici bez struje 12 godina

BOSANSKO GRAHOVO - Načelnik opštine Bosansko Grahovo Uroš Makić izjavio je da Srbi koji su se vratili iz izbeglištva u velikom broju naselja u ovoj opštini u BiH ni posle 12 godina nemaju električnu energiju.

"U velikom broju naselja, naseljenih mesta na 30 odsto opštinske teritorije Srbi koji su se iz izbeglištva vratili pre 12 godina još nemaju električne struje", rekao je Makić medijima Republike Srpske.

On je upozorio da nedostatak struje ne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << samo da ugrožava egzistenciju stanovništva koje ovde živi, već je velika prepreka i masovnijem povratku izbeglih Srba.

Makić je, ipak, nagovestio da bi do kraja ove godine šest naselja moglo da bude elektrifikovano i to Isjek, Jaruge, Donja Preulja, Radlovići, Preoci i Tičevo.

U Bosansko Grahovo se od potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma vratilo oko 3.600 Srba koji žive u velikoj bedi i siromaštvu zbog, kako kažu njihovi predstavnici, diskriminatorskog odnosa kantonalne vlade iz Livna.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.