Srbi da se izbore za svoj status u Sloveniji

Izvor: Blic, 07.Jul.2014, 22:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi da se izbore za svoj status u Sloveniji

Delegat Skupštine dijaspore i Srba u regionu za Sloveniju Nikola Todorović pozvao je Srbe koji žive u toj zemlji da učestvuju u političkom životu i glasaju na vanrednim parlamentarnim izborima zakazanim za 13. jul.

Todorović je na konferenciji za novinare u Beogradu pozvao Srbe u Sloveniji da podrže listu "Verujem" na kojoj je pet predstavnika srpske zajednice koji će, kako je naveo, ako uđu u parlament, nastojati da srpska zajednica stekne status priznate nacionalne >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << manjine.

On je podsetio da Srbi u Sloveniji nemaju status nacionalne manjine, iako se na poslednjem popisu 39.000 građana izjasnilo da su Srbi.

"Pozivam predstavnike srpske nacionalne zajednice, ali i sve druge narode koji nemaju rešen status da 13. jula izađu na izbore i da daju glas kandidatima sa liste `Verujem`. Očekujemo da će ta lista biti najveće iznenađenje izbora i da će bar tri srpska kandidata ući u parlament", rekao je Todorović, koji je na listi Srba za slovenački parlament.

Stranku "Verujem" vodi Igor Šoltes, novoizabrani poslanik Slovenije u Evropskom parlamentu.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.