Srba u slovenačkim banjama više nego Nemaca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Jul.2010, 11:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srba u slovenačkim banjama više nego Nemaca

CELJE -

Broj stranih turista je u banjama u Sloveniji porastao u prvoj polovini godine za dva odsto u odnosu na isti period lani, a značajno je porastao broj gostiju iz Srbije, koji je premašio broj nemačkih turista.

Istovremeno je, prema saopštenju Udruženja slovenačkih banja, zabeležen manji pad broja slovenačkih gostiju.

U prvih šest meseci su strani posetioci u banjama u Sloveniji ostvarili ukupno 142.100 noćenja, pri čemu su najviše noćenja (11,6 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << odsto), ostvarili gosti iz Austrije, prenela je agencija STA.

Drugi po broju noćenja su bili Italijani, ali uz pad u odnosu na prvu polovinu 2009. od sedam odsto. Istovremeno su Rusi ostvarili 25 odsto više noćenja, ukupno 52.000. Gosti iz Rusije su prvi po prosečnoj dužini boravka, koja trenutno iznosi 10,6 dana.

Pored toga, zabeležen je i značajan rast broja turista iz Srbije, koji je premašilo broj nemačkih gostiju, a na dobrom je putu da do kraja godine premaši i brojnost turista iz Hrvatske, ukoliko se nastavi sadašnji trend, saopštilo je Udruženje.

Podaci su pokazali i da broj slovenačkih gostiju nastavlja da pada, budući da je smanjen za četiri odsto u prvih šest meseci, a broj noćenja koji su oni ostvarili je istovremeno pao za gotovo pet odsto, na 747.593.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.