Spremni za pljuskove?Kiša i grad već tukli ponegde

Izvor: Mondo, 12.Maj.2018, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spremni za pljuskove?Kiša i grad već tukli ponegde

Na području centralne i istočne Srbije danas je tokom popodneva bilo obilnijih pljuskova sa gradom, a takvo vreme zadržaće se do kraja dana, kažu u Republičkom hidrometeorološkom zavodu (RHMZ).

Foto: MONDO

Na području cele Srbije do kraja dana biće promenljivo vreme sa lokalnom pojavom kiše, a slično vreme zadržaće se i sutra.

''U toku većeg dela dana preovlađivaće sunčano vreme, a posle podne na zapadu i jugu, a uveče i tokom noći i u ostalim >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << krajevima, lokalni razvoj oblačnosti usloviće kišu i kratkotrajne pljuskove sa grmljavinom'', rečeno je Tanjugu u RHMZ-u.

Beograd: Svežije do srede

U Beogradu će do srede biti oblačno i svežije, povremeno sa kišom i lokalnim pljuskovima i grmljavinom. I u prestonici se više padavina očekuje u ponedeljak i utorak, a od srede postepeno poboljšanje vremena, više sunca i porast temperature.

Duvaće slab i umeren zapadni i severozapadni vetar, a jutranja temperatura biće od 8 do 16 stepeni, a maksimalna dnevna od 23 do 28 stepeni.

U Beogradu i široj okolini biće pretežno sunčano i toplo, a posle podne i uveče lokani razvoj oblačnosti usloviće kišu, kratkotrajne pljuskove i grmljavinu.

Vetar će biti uglavnom slab zapadni i severozapadnji, jutranja temperatura biće oko 16 stepeni, a maksimalna dnevna oko 26 stepeni.

Do srede se, navode u RHMZ-u, očekuje umereno do potpuno oblačno i svežije vreme, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima i grmljavinom.

''Više padavina se očekuje u ponedeljak i utorak kada su ponegde moguće kratkotrajne vremenske nepogode sa pojavom grada. Do kraja sledeće sedmice biće pretežno sunčano, a temperatura će biti u postepenom porastu'', kažu u RHMZ-u.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Teško nevreme u centralnoj i istočnoj Srbiji! Sručili se grad i kiša - takvo vreme do kraja dana!

Izvor: BKTV News, 12.Maj.2018

Na području centralne i istočne Srbije danas je tokom popodneva bilo obilnijih pljuskova sa gradom, a takvo vreme zadržaće se do kraja dana, kažu u Republičkom hidrometeorološkom zavodu (RHMZ).

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.